Class Schedule

Class Schedule

Thursday, Oct. 1
Choose a Track
Thursday, Oct. 1Thursday, Oct. 1
TRACK ATRACK B
8:00 am – 10:00 am8:00 am – 10:00 am
Wade Lucas, DPT, ATP/SMSAngela Reiger, OTD, OTR/L, ATP/SMS
Hierarchy of Power Wheelchair Drive Controls: Maximizing Access and Independence –
Part 1: Proportional Control Options.
(.2 CEUs)
Seating and Mobility Solutions for Older Adults (.2 CEUs)
15-minute break
10:00 am – 10:15 am
15-minute break
10:00 am – 10:15 am
10:15 am – 12:15 pm10:15 am – 11:15 am
Wade Lucas, DPT, ATP/SMSAngela Reiger, OTD, OTR/L, ATP/SMS
Hierarchy of Power Wheelchair Drive Controls: Maximizing Access and Independence – Part 2: Switch Control Options.
(.2 CEUs)
Can Functional Be Fun? Understanding Pediatric Manual Wheeled Mobility
(.1 CEU)
15-minute break
12:15 pm – 12:30 pm
15-minute break
11:15 am – 11:30 am
12:30 pm – 2:30 pm11:30 am – 12:30 pm
Michelle Lange, OTR/L, ABDA, ATP/SMSTracy Meier
Pediatric Power Mobility
(.2 CEUs)
What the NATIONAL ABILITY CENTER offers your patients
(no CEUs)
15-minute break
12:30 pm – 12:45 pm
15-minute break
12:30 pm – 12:45 pm
2:45 pm – 4:45 pm12:45 pm – 2:45 pm
Michelle Lange, OTR/L, ABDA, ATP/SMSCurt Prewitt, MS, PT, ATP
Head’s Up! Strategies to Position the Head
(.2 CEUs)
Development of Posture and Motor Control with Practical Techniques for Early Intervention Techniques
(.2 CEUs)
Track A
Completed 4:45pm
4 classes – 8 CEUs
TRACK B
3:00 – 5:00
Curt Prewitt, MS, PT, ATP
Muscle and Hip Development in Spastic Cerebral Palsy (.2 CEUs)
Track B
Completed 4:45pm
5 classes- 7 CEUs
Friday, Oct. 2
Choose a Track
Friday, Oct. 2Friday, Oct. 2
TRACK ATRACK B
8:00 am – 10:00 am8:00 am – 9:00 am
Michelle Lange, OTR/L, ABDA, ATP/SMSKaren Lerner, RN, MSN, ATP, CWS
Slip Sliding Away: Positioning the Pelvis (.2 CEUs)Safe Transfers and Movement for the Bariatric Client
(.1 CEU)
15-minute break
10:00 am – 10:15 am
15-minute break
9:00 am – 9:15 am
10:15 am – 12:15 pm9:15 am – 10:15 am
Stephanie Tanguay, OTR/L, ATPKaren Lerner, RN, MSN, ATP, CWS
Evaluation and seating for wheeled mobility (.2 CEUs)They’re Not Called Mystery Ulcers. Stop Pressure Injuries Now! (.1 CEU)
15-minute break
2:30pm – 2:45 pm
15-minute break
11:30 am – 11:30 am
12:30 pm – 2:30 pm10:30 am – 11:30 am
Stephanie Tanguay, OTR/L, ATPAlli Speight, OT, ATP
The Challenges of Atypical Size Configuration in Wheelchair Prescription (.2 CEUs)Measurements for Manual Wheelchairs: Details Make a Big Difference (.1 CEU)
15-minute break
2:30 pm – 2:45 pm
15-minute break
11:30 am – 11:45 am
2:45 pm – 3:45 pm11:45 am – 12:45 pm
Rick CampChristie Hamstra, PT, MSPT, DPT, ATP
Auto-mobility Accessibility Solutions
(.1 CEU)
Anatomy of a Wheelchair: Clinical Implications
(.1 CEU)
Track A
Completed 3:45pm
4 classes – 8 CEUs
TRACK B
1:00 pm – 3:00 pm
Dan Fedor & Jim Stephenson
Myth Busters – Complex Rehab Documentation
(.2 CEUs)
15-minute break
3:00 pm – 3:15 pm
3:15 pm – 4:15 pm
Olivia Tefera, PT, DPT
Maximizing Manual Wheelchair Propulsion Efficiency
(.1 CEU)
Track B
Completed 4:15pm
6 classes – 7 CEUs
Saturday, Oct. 3
8:00 am – 10:00 am
Julie Piriano, PT, ATP/SMS
Justify It! (.3 CEUs)

Alpine Rehab Conference 2020